Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tro på bot

 

Såren nu

 

Vi blundar och lägger pannan mot

 

 

 

Där våra glorior vidrör

 

äger under rum

 

Lyssna efter blodets

 

besvärjelser

 

 

 

Våra hjärtan är slussar

 

som öppnar för 

 

förklaringar

 

 

 

Slag efter slag

 

och i deras pauser

 

tvekan

 

 

 

Vik inte för väntan

 

Vi har så mycket

 

oläkt

 

 

 

Så mycket att tro på

 

Att lita på

 

Att förundras över





Fri vers av Jan Simonsson
Läst 379 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-01-28 00:00



Bookmark and Share


  kärleks ängel
underbart!
2010-02-05

  ZARIFE DEMIR
Det är fint dikt.
Tack du har skrivit!
Vennen.
2010-02-03

  Ulf Lagerholm
med ljus och lykta söker jag texter på sidan som uppmärksammar detta med miraklet livet, tillvaron som så ofta tas för självklar, bagatelliseras, ondgörs, men nog är det väl ändå just ett mirakel, existensen, i stort som smått, som en slags gigantisk föreställning, en ljus och mörkershow, med rader av illusionistiska fantasterier, en cirkus på ont och gott, något som någon ombedd sänt mig förstaparkettbiljetten till

detta är en sådan text, ren, rytmisk, med balanserade ackord
2010-01-30

  L Patrik W Johansson VIP
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1064276
eng version

http://www.poeter.se/viewBook.php?bookId=3756
e-boken poem gems

Be well,
LPatrikWJ

2010-01-29

  L Patrik W Johansson VIP
Jag har verkligen alltid gillat STHLMs diktarna härinne,
när jag kom hit trodde jag (eller hoppades) det var en Stockholmssida, antagligen för jag är mer van med den stilen

Inte för att ort kanske har så mycket med dikt att göra, eller land,
jag gillar bara det och det har man rätt att göra
alla skriver ju inte om skärgården eller djurgården eller gatunamn, utan det är mer andan det skrivs i

men du har svingat upp det som varit ganska avsomnat tidigare

Be well,
LPatrikWJ
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen