Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom huden - stenen

 

Måsen i katedralen

 

utforskar varje sten

 

och ornament

 

 

 

från kryptan

 

till de gotiska valvens

 

högsta spets

 

 

 

Flyger med lätthet 

 

in i kyrkans 

 

hemligaste

 

...........heligaste

 

 

 

Sprickor

 

på krucifixets

 

baksida

 

 

 

Sittplatser

 

räknade

 

 

 

Efterklangens längd

 

noterad

 

 

 

Anar vad 

 

helgedomen kan rymma

 

Känner dess 

 

begränsningar

 

 

 

Åldras med den

 

Lever med den

 

Vilar där

 

 

 

Världen utanför

 

projicerad

 

i kaleidoskopiska

 

mönster

 

sorterade efter

 

urgamla myter

 

 

 

Besjunger sitt

 

universum 

 

för boningar

 

runt om

 

...........Fallande glissandi 

 

...........genom 

 

...........huden

 

...........stenen

 

för den som gitter lyssna

 

 

 

I övrigt

 

...........känd endast

 

............som katedral





Fri vers av Jan Simonsson
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-31 22:59



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Jag har snarlika gotiska tankar men mer engelska rim i Sitting in the Ruins... men bara ordet glissandi som för en amatör blir till oväsen förhöjer musiken liksom texter

detta var måsguld som glimmade

Be well,
LPatrikWJ
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen