Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Casanova

 

I mån av plats

------------- brukade han skoja

------------- även om ingen annan

------------- förmådde uppskatta

------------- hans humor

I mån av plats

brukar jag krypa ner

bredvid mig själv

och släcka lampan

och hångla

 

Det som fick alla att

avstå från att le

bekräftande

var det smutsiga 

i detta

Tanken på den 

andra honom

som motvilligt skulle

ta emot smek och kyssar

från såriga händer

och en tandlös mun

 

Men takterna satt i

sedan mitten på

50-talet

En traktens Tommy Steele

så framgångsrik i sitt yttre

och sin fulländade känsla

för vinnande koncept

En segrare då

som inte hade tid över

för framtiden

 

Den bortre parentesen

var passerad

men vad vet väl

inövad jargong om

parenteser

 

I mörkret mellan

lakan 

------------- gula av svett och urin

------------- sedan veckor tillbaka

var han åter

dansbanans okrönte

Casanova

 

Han lär ha hittats

med ett leende

på läpparna





Prosa av Jan Simonsson
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-01 20:10



Bookmark and Share


  kärleks ängel
bra!
2010-02-05

  Tera
"Han lär ha hittats

med ett leende

på läpparna"


hehe...ja med all säkerhet..
2010-02-03

  Karl den store VIP
Den här väcker en väldig massa olika känslor i mig. Nu fick jag nåt att grunna på.
2010-02-03

  L Patrik W Johansson VIP
Min mor hävdar till denna dag att TS är bättre än Elvis, det var dåtidens pop-polarisering tror jag

..att som än idag skaffa vänner genom gemensam musiksmak

Be well,
LPatrikWJ
2010-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen