Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad kallas det

 

Vad kallas det tillstånd

 

 

 

mellan oskuld 

 

 

 

och insikt om att inget 

 

 

 

blir sig likt igen

 

 

 

 

 

Den smala egg 

 

 

 

där vi balanserar

 

 

 

med ett vinglas

 

 

 

på ett utsträckt pekfinger

 

 

 

 

 

Och det vi kände

 

 

 

som en njutning

 

 

 

ännu inte fått namn

 

 

 

av splitter och besvärliga fläckar

 

 

 

 

 

Då avsomnade vanor 

 

 

 

och slentrian

 

 

 

ännu inte

 

 

 

framkallar vemod

 

 

 

 

 

Vad kallas livet

 

 

 

i den sista 

 

 

 

varma

 

 

 

utandningen

 

 

 

 

 

Det liv som väntar förgäves 

 

 

 

på en tennblå inandning

 

 

 

som säger till döden

 

 

 

Kom




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 337 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-04 23:01



Bookmark and Share


    snöö
Tyckte mycket om att läsa dina ord i denna dikt. Vemodigt, smärtsamt och berörande.
2010-02-06

  Nina V A
Fan Jan, så finner man sig som Elvira Madigan balanserande med ett fokus på pekfingret som följer och fyller, ja faktiskt kanske också förtäljer - riktning. Man vobblar och lutar i ett mellan, kanske vi borde gå ner i spagat och greppa insikt i form av ett nu - kanske det fördröjer, förlänger, förstärker stunder - alldeles innan ett - kom.
Tongången i denna är blåmönstrad och fyller egen himmel.

"Den smala egg







där vi balanserar







med ett vinglas







på ett utsträckt pekfinger"


rymd och ändå smalt, fyllt men ändå uttömt

Passagen
med sin ventil

ja, bra!
2010-02-05

  Gunnar Hilén VIP
tröstel ?
2010-02-05

  Ulf Lagerholm
ja vad kallar man det där ögonblickliga intervallet, när det balanserade vinglaset samtidigt rymmer både tyngdpunkt och fall, också vattendroppens alltmer utdragna kropp, innan gravitationen blir övermäktig och den tvingas lämna gårdspumpens mynning, bli en del i det allomfattande fallet, ut i det intiga

en mycket vacker text har du skrivit, kring en av existensens kanske allra mest gåtfulla lagar
2010-02-05

  Mr Lindemann VIP
I en evighet tar vi tag i evigheten och värnar om den hastiga sekunden
som ger oss den där närvaron in i
2010-02-05

  Monika A Mirsch VIP
ett ögonblick av evighet - likt ögonblick för dig och mig - vackert fångat
2010-02-05

  kärleks ängel
så bra!!!
2010-02-05

  Karl den store VIP
Ja, vad kallas det? Ett tillstånd, eller ett ögonblick jag känner igen. Det flyktiga, lyckliga nu.
2010-02-05

  L Patrik W Johansson VIP
Som något ur "Bardo Thodol"

jag har rekommenderat dig för mina vänner, de få jag har, men blir de fler än handens fingrar är de väl...bekanta

Be well,
LPatrikWJ
2010-02-04

  Daniel Solling
"en tennblå inandning
som säger till döden
Kom"
ja så känns livet ibland. väldigt vacker poesi.
2010-02-04

  Elin Skogsberg
bokmärks. tog andan ur mig.
2010-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen