Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men livet har aldrig varit bättre än nu


En annan tid i iskristallernas natt


Det var när barnen stojade kring snöhögen
och grävde sina gravar
det var då jag såg glädjen i de falnande åren
mina egna dagar

Det var då, när den minste blev kvar i natten
med ölglaset i moderns hand
som mina dagar reste sig som en minnesstod

"vila i frid"
vände mig bort

Det var när morgonen randade ryggen
då när sveket gömde gråten
det var då jag fäste blicken vid snön

och barnen rullade ljusstjärnebollar
iskristaller och sanning
vände mig bort

men himlen gömde barnet i snöhögens gravar
att stå upp
som mina dagar glimmar ljuslykteklart
de smekande orden

"vila i frid"










Fri vers av halmstrå
Läst 530 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-05 17:59



Bookmark and Share


  kärleks ängel
bra!
2010-02-07

  vera gade VIP
en liten sonettstrof från 1888:

Kom du, som glöder liksom jag i lönn:
Bland dessa fjell, som målas ut så karga,
jag bjuder dig på rosor under snön!
2010-02-06

  Nanna X
gillar "Det var", hur det binder ihop
2010-02-06

    papillon
Så blir det mest förgängliga, snö, en symbol för försoning -
"ett monument mer varaktigt än koppar"
2010-02-05

  korpfjäder
När det som varit får gömmas i snögravarna med barnens skratt...
kanske blir det glimmande kristalldiamanter av kolstybben?
2010-02-05
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå