Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havande


Att skriva poesi
är som att föda barn.

Man befruktas
av en känsla
en insikt, eller tanke
som mognar i ens inre
tills den vuxit till den grad
att den inte ryms där längre.
Den vill ut, den måste
ut ur det slutna rummet
för att inte kvävas.


Det är då man känner
att vattnet gått
och orden börjar flöda


Hur den uppstår
är en gåta, ett mysterium
lika stort som livet självt
men att skriva poesi
är som att föda barn
och själva förlossningen
däri är också lik-
ibland föds poesin med lätthet
ibland med kejsarsnitt...


Personligen föredrar jag
naturliga födslar
så jag krystar inte

för jag vet
att det som skall födas
kommer födas ändå
förr eller senare
när det mognat färdigt.
Och jag är endast bäraren
som vet att ödmjukt
ta emot den gåva
som skänkts till mig från ovan

utan att förstå
hur det har gått till
att jag så ofta
kan bli havande-

Havande med poesi




Fri vers av SerenitySearch
Läst 637 gånger
Publicerad 2005-10-30 16:53



Bookmark and Share


    seymour
har aldrig fött barn men förstår ändå.
2006-05-25

  Bella
Ja, det stämmer verkligen. *ler*
2006-03-24

  Rublev
jättefin!
tycker om!
känner igen mig :)
2005-11-29

  frig
fantastiskt bra, snygg och sann beskrivning.
du har en förmåga att få metaforer att kännas helt natruliga.
jag tyckte om den här en massa
2005-11-22

  Almaz
hehe..menade 'varm kring hjärtat'.. hobbypedanten i mig talade :)
kramis
2005-11-18

  Almaz
En helt klockren dikt med sin superba liknelse.. Kom på mig själv med att sitta och le och nicka.. för precis så här är det, du har verkligen fångat denna känsla av kärlek till poesin och processen när den föds inom en..och denna förundran över poesifröna som börjar gro inim en! Blir alldeles kring hjärtat :)) Mitt i prick!!! *sparas* kramis
2005-11-18

  Nils Sondefors
Närmast genialisk metafor! En höjdare!
Välskrivet, språket flyter fint.
Bör läsas av alla...
2005-11-16

    Mystery
Vilken underbar text! Fantastisk liknelse och underbart beskrivet! Toppen helt enkelt! Å så klart man ser likheten då man läser din dikt.. Ska luta mig tillbaka och begrunda.. :) Den var väldigt fin!
2005-11-07

  Jesse
en enormt 100% korrekt jämförelse de där... =)
känslan borde va den liknande...
...men hur ska jag känna, jag som e man?
jag kan inte få barn på de sättet, men ändå avlar jag poesi...

grym intressant text, härlig =)

//
kram från jesse (men nu kan du få börja säga kim)
2005-11-01

  Ashor
Mycket intressant ,
2005-10-31

  Wretling
Intressant koppling :)
2005-10-30

  Wretling
Intressant koppling :)
2005-10-30
  > Nästa text
< Föregående

SerenitySearch