Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Far 1923-2001




Här - då och nu

 

 

 

I en koja byggd av berättelser

 

omsvärmad av eldflugor

 

lägger jag nacken 

 

på buffelfällens rede

 

och låter kroppen vila

 

i mytens vagga

 

 

Genom röken ser vi på varandra

 

far och jag

 

Inte ett ord växlas

 

Sommarkvällar sjunger

 

Mörka vatten lovar 

 

Stenar vänds av järnspett

 

 

Du doftar fortfarande

 

Ditt skratt svingar sig mot mig

 

det kunde döden inte rå på

 

Din röst är frisk

 

småländsk

 

musikantisk

 

 

Den bryr sig inte om sin dom

 

Avståndet är avskaffat

 

Sorgen är min megafon

 

min klarinett

 

ackompanjerad av gitarren

 

där dina fingrar ännu dansar

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-09 23:25



Bookmark and Share


  kärleks ängel
vacker beskrivning på faderskärlek!
2010-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen