Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen hit

 

 

Vi klev från 

 

 

grässtrås spets

 

 

till grässtrås spets

 

 

 

i ändlös lek

 

 

i tyngdlöshet

 

 

i sommarheta

 

 

letningar

 

 

 

Och reglerna

 

 

fanns ingenstans 

 

 

att finna

 

 

 

Vi kände bara

 

 

Så enkelt var det

 

 

Så lent var livet

 

 

Så breddfyllt

 

 

hemlighetande

 

 

 

Vi var de vetande

 

 

som såg leenden

 

 

i långa dagars

 

 

slösande av tid

 

 

 

Ett överflöd

 

 

av liv

 

 

av ännu ej

 

 

förvärvad 

 

 

strategi

 

 

 

Vi visste ingenting

 

 

om poesi

 

 

Den ristades ändå

 

 

i knän mot

 

 

mossig sten

 

 

 

 

Den ropades

 

 

av ekot

 

 

i skogens

 

 

schemafria

 

 

riter

 

 

 

Den föll 

 

 

som regn

 

 

när sömnen

 

 

tog oss närmre

 

 

vuxenheten





Fri vers av Jan Simonsson
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-02-11 00:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen