Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fragment tillstånd

 

 

 

där det föll

 

 

och sen inte orkade

 

 

 

benresterna som diamanter

vägbommar för doften i minnet

 

 

om jag räknade stillheten

som sakta skar sig ner i lättjans fanér

 

 

låg du efter mig i all enkelhet

 

i ynkedom

 

i knapphändig iskyla

 

 

stenstolpar bar taggtråden

 

från socken till socken

 

 

allt luktade barr

 

från överläpp till underläpp

 

 

därav den olidliga tystnaden

 

 

men det var detta vi ville

 

det var drycken 

 

som stannade upp 

 

 

kopparormens testamente

 

 

och det hände plötsligt som frusen eter

 

 

raderade sig i skapelseögonblicket

 

 

som minerade stränder

 

 

med polerade krucifix

 

 

lärkans larynx 

 

 

kastrerad

 

 

fallen

 

 

kall

 

 

som

 

 

blod




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 186 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-12 22:56



Bookmark and Share


  Nina V A
alltså, jag gillar strävheten som skär igenom livets mjuka smör
Jag drar kniven lager för lager och finner bilder blixtra likt pärla för pärla - en handflata känslig - förbi. Man måste inte mönster men nog täljer du ett språk - fragmenterat


och kopparormen
är form av sigill

emot
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen