Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självrannsakan efter samkväm




Språkligt damm

 

 

 

Jag tänkte nytt för mycket länge sedan

 

och var så nöjd med tanken som jag fött

 

men återbruk gör tankegodset dött

 

och göder endast  slentrianen, ledan

 

 

Att inför nya sällskap ständigt rapa

 

de unkna, nötta orden om igen

 

Få uppskattning som kreativ, men sen

 

blott skämmas över det jag låtsats skapa

 

 

Jag vräker nu allt gammalt över ända

 

Jag släpper inget redan använt fram

 

för tystnad är det det bästa som kan hända

 

 

All reprisering utav språkligt damm

 

är som att gräva upp en död och skända

 

mens själv jag står där ruttnande av skam

 




Bunden vers (Sonett) av Jan Simonsson
Läst 290 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-16 23:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fullständigt korrekt och härlig sonett Jan!
Tummen upp!
2010-12-01

  kärleks ängel
All reprisering utav språkligt damm" underbart!
2010-02-18

  L Patrik W Johansson VIP
Jag läste dig inte före 2010, så jag kan inte ha sett det innan

ofta har (även hitchock) gjort sina kända alster tidigare, vad det gällde han, i svart/vita versioner som sedan blev till färg

så fortsätt gärna att sätta färg på gamla rammönster
det geniala är ofta det enkla
(jag fick ju även göra ett par till engelska så jag har sett det)

Be well,
LPatrikWJ
2010-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen