Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi frös fast

 

 

 

 

Över denna äng

 

 

där andningen hängde kvar

 

 

i knävecken

 

 

och grälande skator

 

 

fläkte fram dagen

 

 

 

ville de ord du reste

 

 

som en pelare av brons

 

 

översätta solen

 

 

till förlåtelse

 

 

 

Vi frös fast 

 

 

 

Blomflugor iakttog oss 

 

 

i facettögonvrår

 

 

vinden drog linjaler

 

 

över vattenspegeln

 

 

 

Koltrastens fjäderdräkt

 

 

blev till en banal symbol

 

 

Sorg bland döda löv

 

 

 

Vi sökte facit

 

 

bakom sommarmorgonens

 

 

metaforer

 

 

men vi frös fast

 

 

 

Vår ensamhet

 

 

var bara vår

 

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 191 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-19 06:14



Bookmark and Share


  Nina V A
jamen visst här leder du starkt och med ett språk som verkligen fäster och gnager mot hud och tankehinnor, avstämt mot "vi frös fast" som liksom ter sig hårt studsande emot och upp, bildligt tydligt.
2010-02-26

  En strimma av guld
Ord du så harmoniskt skrivit till en vacker dikt.
2010-02-24

    ej medlem längre
...vackert... Jan.
2010-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen