Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jord

 

 

Jord vill mig något

 

Söker mig

 

Påkallar min 

 

uppmärksamhet

 

 

 

Vill avslöja

 

att vi kommer

 

att ha mycket 

 

med varandra 

 

att göra

 

 

 

Det vet jag väl

 

men vill inte 

 

kännas vid det

 

 

 

Än så länge

 

jord

 

är du bara något

 

jag förflyttar mig på

 

 

 

Och då menar jag

 

horisontellt

 

 

 

Du blir lite larvig

 

när du hela tiden

 

gör dig påminnd

 

 

 

Ett barn som inte

 

kan hålla tyst

 

om en överraskning

 

 

 

Jag är ju vuxen

 

jag kan bärga mig

 

Tjuvkikar inte

 

 

 

 

Nu går jag ytterligare

 

en stund

 

och låtsas som om 

 

du inte fanns

 

 

 

Vänder ansiktet från dig

 

pressar ihop läpparna

 

vägrar erkänna

 

att du inte går att tänka bort

 

jord

 

 

 

En skön svärta

 

fyller mig

 

Pressar uppåt

 

Tårar av bläck

 

tränger ut

 

täcker himlen

 

 

 

Mitt kontrakt är

 

oundvikligt

 

jord

 

Jag vet

 

Men det finns andra

 

De går före

 

och har lärt sig

 

fördragsamhet

 

förstått att acceptera

 

 

 

Gör det du ska

 

i tur 

 

och ordning 

 

jord

 

men låt mig  

 

leva min lögn

 

ännu några steg 

 

 

 

 

 




Fri vers av Jan Simonsson
Läst 249 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-02-19 23:33



Bookmark and Share


  stella
En deal med dödens och livets element...tilltalande!
2010-02-21

    tapetklister
snyggt. för mig handlar texten om att leva och vetskapen om att dö. det är snyggt för att det inte uttalas, men ändå ligger det och gror under och mellan orden. bra!
2010-02-21

  kärleks ängel
underbart levande!!
2010-02-20

  SecretGardenofLotta
Spännande...
2010-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Simonsson
Jan Simonsson

Mina favoriter
vunnen