Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill vara Evert Taube

Jag låg i rännstenen, och såg sommarens första regn falla. Mina ögon sköljdes av morgonsolen. Yrvaken såg jag hamnen med alla dess båtar. De skrek av äventyrslusta. De skrek av romantik. De skrek av nya äventyr. De skrek Evert Taube.

Ta mig ombord, låt havet sluka mig så jag kan vakna upp i nya hamnar. Från Rio de Jaineros gator, till Florens kullerstenar. Låt mig förstöra vardagen och bygga upp nya drömmar. Drömmar som tar mig bortom horisonten.




Fri vers av April skies
Läst 196 gånger
Publicerad 2010-02-25 01:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Delar denna längtan.
Taube var fantastisk!
Men i början verkar det mer som om du var Thorsten Flinck...
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

April skies
April skies