Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värdet av att trösta

Den som låter skratt bero
som saknar glädje, saknar tro
och söker krafter nog att börja
sig glädja och ej mera sörja.

Giv åt honom vad du fann
var honom trogen vän, så kan
han åter snart med din hjälp finna
att livsglädjen ännu kan brinna.

Dömer du istället den
som alltjämt söker livsglädjen
då skall du ännu mer försvåra
för honom livet, honom såra.

Själv du kommer då att bli
på samma sätt sorgfylld uti
din själ, liksom din vän så bitter
och jämte honom snart du sitter.

Torkandes, så våt, en kind,
dig frågandes hur du så blind
inför hans känslor kunde vara
och kan inte på frågan svara.

Tiden givmilt därför tag
att trösta brodern din idag,
ty glädje liksom sorg sig sprider
från en till annan vad det lider.




Bunden vers (Rim) av David Unger
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-28 08:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Unger
David Unger