Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Indien, Latinamerika alla är indragna i en evig karusell av bekämpningsmedel som är förbjudna sen 30 år o nu återigen används v odling t boskapsföda i Sverige


Är du girig eller vän?

I regnet av lokala skandaler
ihopvävda med världsliga

Lamslagen gräsrot
som redan tappat luften
ropar i mörkret

Efterlyser gräsrötter som inte låter sig köpas
och därmed förstöra livsbetingelserna
på Moder Jord

Vi står åter med mössan i handen
Förväntas blunda tigande

Det mullrar nu under mina fötter
folk samlar sig inför nästa drag

Avsäga sig detta samhälles vinstideer
om hur du kan bli lycklig
a la Hollywood

En yta utan innehåll
en låtsasdröm utan verklighet

Vi får inte låta makthavare med
kortsiktiga vinstintressen
förstöra denna vackra planet

Människan är i grunden god

Det kommer fler modiga lyhörda inkännande gräsrötter
som vet vad globalt tänkande
i ett rättvist samhälle betyder
utan vansinnig jakt
efter Gigantisk Snabb produktion
där djuren blir lidande
fattiga utan mat

Bror Duktig
kan ta en tupplur nu
Vi gräsrötter måste kräva ett liv

med skogen kvar

hav i LEVANDE balans

syre i djupt ner i lungorna

Giftfri mat åt alla

även de förtryckta och undanskuffade
världen över

Tänk hur många i västvärlden kommer inte att
bli av med stress, sömnsvårigheter
när vi har ett samhälle utan mörkläggning, förljugenhet
Bara trädens sus
och fågelkvitter
får förbli

De ingår i människans balans
lika självklart som vår egen kropp

Universum säg att det inte är en dröm igen
Hör ni mig
Hallå




Fri vers av Kim VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-04 10:10



Bookmark and Share


  Jaseph
Jag lyssnade häromdagen till P1:s rapporteringen om foderframställningen i Sydamerika. Man blir mörkrädd. Hoppas att ingen lägger locket på nu. Det är viktigt att vi får till stånd en ändring. För människornas skull. För jordens skull. Tack för en hoppfull text, skriven på ett vackert och engagerat sätt.
2010-03-04

  Eva Helene VIP
BRA! Mycket viktig text om vår vackra planet som makthavare med kortsiktiga vinstintressen håller på att förstöra, precis som du skriver.
2010-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP