Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag fann lyckan igenom Fan Fan Fan

I April då lämnar jag denna håla
Jag lämnar kylan, rutinerna, flocken
Jag beger mig ut på vägen och möter friheten med mina bara axlar

Jag bestämmer tempot och nynnar ensamhet

Ett boende i spaninen kallade men vägen dit var lång. Jag skulle klättra igenom danmark, tysland och sedan vidare. Jag skulle äventyra och mitt mål var att bli en människa. Någonstans skulle jag finna lyckan. En känsla. Ett liv.
En jakt på något som jag kallade lycka.

Innan resan satt jag i min etta och skrev dikter.
Rökte cigaretter och fantiserade om ett liv i värmen.

Jag räknade dagar
sparade slantar
ignorerade längtan efter kroppen
ignorerade flickan i hjärtat

Jag skulle fan dra
Inget fick hindra mig

Den brunhåriga puman fick inte få mitt hjärta att bulta

Men några dagar innan resan.
Några kalla jävla dagar utan fröken brunett lyssnade jag på Joakim.
Jag lät hans stämma, hans text glida in i mina celler
och vips fattade jag vad Fan Fan Fan Innebar. Vips fattade jag var lyckan var.
Jag äventyrade inte. Jag stannade i hålan och lät mina känslor knytas ihop med fröken brunett
Och vips blev hon på smällen
Och vips så smektes jag av Lyckan!




Prosa av Marjavaara
Läst 410 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-07 00:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja, den där Pimmen, han kan ställa till han...
En stor inspiratör.
2010-03-07

  Elwania
Åh så härlig ung och frisk fläckt
påminner så mycket om mitt liv som ung någon gång på 70-talet
2010-03-07

  kråkan VIP
vackert:) Lycka till då..
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Marjavaara
Marjavaara