Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4 sätt

1.
Gummi, glas och metall. Bränt gummi, splittrat glas, bucklig metall och krossat skallben.
På vägrenen finns det nu ett rött streck bland alla vita.

2.
Kallt stål mot tinningen. Fingret på avtryckaren. Klockan som tickar.
Och tiden som rinner ut. Livet går snabbt mot sitt slut. Ett skott, sedan tystnad.

3.
Stilla vatten. Ljusen som speglas däri. Under ytan. Kallt och mörkt. Paniken bryter ut. Musik hörs långt bortifrån. Sista stunden på jorden var under vattnet.

4.
Det tomma bruna glasburken står framför. Sitter på en säng. Burken suddas långsamt ut och allt snurras till, flyter ihop. Faller bakåt. Ut.. I ingenstans.




Fri vers av den ensamma kycklingen
Läst 425 gånger
Publicerad 2005-11-03 19:19



Bookmark and Share


    AnnaGs
hemsk...men gillar den trots att den är så hemsk för så är verkligheten...
2006-04-02

    sphinx
usch är första tanken eftersom detta är en verklighet. men det är en bra dikt och skrivet på ett konstaterande sätt. bra!
2005-11-14

  Anna Grå
Hemskt otäckt! Andra strofen är mycket rytmisk. Bra idé till dikten tycker jag. Det berör såklart de flesta att läsa sånt här. Håller med föregående talare om att man börjar fundera på hur folk KAN göra sånna saker mot sig själva.
2005-11-13

  Saga-Sofia
Tankeväckande. Intressant.

Men... ser flera strofer tagna ur Kent-sånger. Medvetet eller bara så där?
2005-11-06
  > Nästa text
< Föregående

den ensamma kycklingen
den ensamma kycklingen