Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myt: Cannabis ger hjärnskador



Fakta: Inga medicinska tester som används för att upptäcka hjärnskador i människor har funnit någon skada från marijuana, inklusive långvarigt bruk med höga doser. Påståendet att cannabis dödar hjärnceller härstammar ifrån en spekulativ rapport som daterar tillbaks en fjärdedels av ett sekel som aldrig har stötts av någon vetenskaplig studie.

Att döda hjärnceller är inte en nödvändighet för att bli berusad eller hög. Cannabis innehåller speciella kemikalier vilket fungerar som substitut till de naturliga kemikalierna i din hjärna. Dessa kemikalier nuddar speciella 'knappar', kallade receptorer, på dina hjärnceller. Man kan säga att cannabis kittlar hjärnceller men skadar dem inte. En del droger fungerar på samma sätt men tröttnar ut dessa knappar eller producerar gifter med biverkningar, som t.ex. alkohol, vilket marijuana inte gör.




Fri vers av Aldrig
Läst 230 gånger
Publicerad 2010-03-16 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aldrig
Aldrig