Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dold kamera i fontänflickans badrum


Dödszonen





Thin girl next door stönar 100 decibel

högre än hon egentligen orkar ömsar

små tajta ballerinaklänningar sju dagar

i veckan jojokäkar feta semlor lika ofta

smyger in i dödzonen nattetid wc ankan

vittnar inte hon kräks genomskinliga fontäner

i ett svartvitt retroperspektiv hennes blonda

lockar klibbar fast på slemmig benig hakkontur

kran tystar allt hon totalkräks usch usch

kork av tandkräm in två fingrar skapar

fontändreglad hand röda kakelmönstrade

såriga knäskålar kämpar upprätt mot hennes

kroppliga kapitulation hjälp undanbedes

genast hon kan säkert själv greppar vant

ringen med sina taniga armar frisk luft i

Gustavsbergs porslinet dödsångest kommer

små vita prickar cirkulerar runt hennes genomvåta

lilla hjässa omtöcknad flyter hon nu drömlikt

omkring i gräddfylld jacuzzi vill inte ha

kanyl på handen dropp dropp nej nej

avstängda hörselgångar hon hör bara

cirkusmusik och inspelade skratt en sista

ansträngd syrafontän sen inget mer hennes

russinformade söta barnsliga fingrar tar

välförtjänt paus knack knack kom ut hjärtat

jaja hon kryper snart ut ring inte 112 hon vill

så gärna bara sova sött nu orkar inga blåljus

hon är antibår ställ in hennes blommålade

plasthink vid sängen läs sakta om fjäderflickan

som kanske blåste bort hon lyssnar säkert

gärna hon orkar bara inte protestera nu




Fri vers (Fri form) av blaite
Läst 375 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-03-17 21:24



Bookmark and Share


  Desire'e
en igenkännande känsla
2010-03-26

  Nina Nightwish VIP
Väldigt hård, men skitsnygg text!
2010-03-20

  Svartsilver
Jag älskar att se när skrivarvänner byter stil om så bara i en dikt.
detta är riktigt bra, stark poesi med andra ord.
2010-03-19

  LenaJohansson VIP
mkt bra-...
2010-03-18

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ord som på ett städ bara hamras in och pulserar fram
En närgången naturlism som verklighetstroget smärtar
Mycket bra skriftat
2010-03-18

  sulimaa
Åh den här var bra ...fängslande ...gick inte att sluta läsa ...och innebörden ...ja den talar ju för sig själv...
2010-03-17

  firefire
mycket bra skrivet,bra flyt,snyggt...
2010-03-17

  Sanningsägaren VIP
finner inte orden
bokmärker för att poängtera
min ståndpunkt
Super!
2010-03-17

  kråkan VIP
superbra..känner igen..tyvärr..:)
2010-03-17

  Lennart Bång
Väldigt starkt. Väldigt bra!
2010-03-17

  lodjuret/seglare VIP
jag läste texten, väljer att inte kommentera
2010-03-17
  > Nästa text
< Föregående

blaite
blaite