Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skulle aldrig varit en del av det naturliga urvalet, om det inte vore för läkarvetenskapens framsteg.


Alla har sin börda att bära

Jag är född, defekt, utan hypofys, enögd
Skulle varit död, aldrig varit en del av
det naturliga urvalet. Dagliga doser av
piller och sprutor, för att min kropp ska kunna
fungera normalt, men aldrig riktigt normalt.
Aldrig kunna känna endorfinets rus i min kropp.
Kramper, död puls, han kommer aldrig överleva,
dödsförklarade doktorerna mig, men här skriver
jag livs levande, utan att utkräva någon sympati.
Men, ser du blodet från mina avbitna nagelband?
Ser du hur trött jag är på alla mediciner?
Jag skulle inte tveka att byta bägare med dig.
Vem gav dig rätten att få vara frisk, och jag sjuk?
Här är tillfället, då mina ögon tåras, skulle jag
verkligen önska någon annan det jag gått igenom?
Det här är min lott, det här är min arvedel,
den kärra jag måste dra, oavsett vad jag känner,
eller tycker. Alla har sin börda, sin arvedel,
den plåga de måste förlika sig med.

Skriven 2010-03-30 | Kristian Lind © 1999-2010




Fri vers (Fri form) av Kristian Lind
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-30 20:12



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Visst har alla sin börda att bära men ibland kan man tycka att somliga får så grymt tunga bördor medan andra förskonas...rättvist blir det aldrig, men det handlar om att lära sig hantera det som tynger. I alla fall så gott det går. Mycket berörande text du delar med dig av, och väldigt bra formulerad.
2010-03-30

  Amorina
Starkt och berörande skrivet.
2010-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Lind
Kristian Lind