Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läkares inställning till medicinsk marijuana.

En anonym undersökning mätte attiyder och erfarenheter av amerikanska onkologer rörande marijuanas effektivitet mot illamående hos kemoterapipatienter. 44 procent av de svarande rapporterade att de olagligt rekommenderat användning av marijuana som kontroll för uppkastningsproblem till minst en patient. 48 procent skulle skriva ut marijuana på recept till deras patienter om det var lagligt. Läkarna svarade också att rökt naturlig cannabis var mer effektiv än den lagligt tillgängliga syntetiska orala THC (Marinol) och lika säker. 54 procent ansåg att marijuana borde gå att skriva ut på recept.
År: 1991
Titel: Marijuana as antiemetic medicine: a survey of oncologists' experiences and attitudes.
Publicering: American Journal of Clinical Oncology.


och

Effektiviteten av medicinsk cannabis.
Sammanfattning: En granskning av över 120 studier indikerar att terapeutisk och palliativ cannabis kan sakta ned utveckling av flera livshotande sjukdomar, speciellt flera autoimmuna störningar som MS, reumatoida artrit och IBS (inflammatory bowel disease), såväl som neurologiska störningar som Alzheimers sjukdom och Lou Gehrigs disease (obotlig nervsjukdom som orsakar successiv muskelnedbrytning). Andra sjukdomar som kannabinoider kan fungera emot var diabetes, distoni (försämring av muskelspänst), fibromyalgi, tumörer på nervsystemet, hepatitis C, hypertoni (för högt blodtryck), inkontinens, osteoporosis, apne (andningsstillestånd) och Tourettes syndrome.
År: 2006
Titel: Emerging Clinical Applications for Cannabis and Cannabinoids: A Review of the Recent Scientific Literature, 2000-2006.




Fri vers av Aldrig
Läst 442 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-03 22:41



Bookmark and Share


  stella
Jag har en av dessa sjukdomar. Varför ska jag behöva vara kriminell?
2010-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Aldrig
Aldrig