Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bidrag till Trasdockan1

Jag är fyra år. I handen håller jag något runt. En mjuk klump. Den är varm så jag lägger den mot min kind.
Men klumpen är väldigt hal också, så den glider på mitt ansikte. Ur min händer, ner på den våta marken.

Ojdå! Jag skyndar mig att ta up den röda klumpen. Jag vill ju inte att den ska bli smutsig. Trevande rör jag mina tår, och borrar ner dom i löven och jorden under mig.
Men under det sticks barren. Då drar jag snabbt upp fötterna och tar ett steg bort från det stickiga.

Men va? Nu blev det varmt under min fot. Jag lyfter lite på den och ser att klumpen har lämnat en liten smetig pöl efter sig. Det droppar från klumpen ner på min andra fot. Nu har jag mer rött på mig. På min kind och på mina händer.
Det är sånt där rött som kom från mitt huvud förut. När jag slog mig på pappas hand.


Jag är fyra år. I handen håller jag mitt hjärta.




Fri vers av Julia Larsson olofsson
Läst 310 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-04-12 17:08



Bookmark and Share


  Amanda Nordstrand
Så jövla fin! Du är så duktig! assså guuud vad jag gillar den! Jag tänker göra en illustration , baserad på din dikt! och lägga ut den på min blogg :) Om du vill så klart ;) sneeelaaaaa söötaaa raraaaaa!!!!! jag hade blivit så glad! den är så stark och kännslig på samma gång :) jag älskar den!
2010-04-24

  Izabelle Holmgren
Jag bara älskar slutet, det är genialt och det kändes som om någon drog i tarmarna på mig, det gjorde ont kan jag tala om.

Men jag tror att den behöver bearbetas lite för att bli en sån där superbra dreggel jag önskar jag skrivit det här text. Dels är det några stavgrejer. Hal istället för hall.

Och upplägget känns lite konstigt. Hon trampar på hjärtat för att sen ha det i handen? Jag vet inte, det känns som att det hela skulle behöva bli en aning mer konkret, fast inte för mycket. Då tappar den sista meningen sin slagkraft.

Hoppas något makes sence.
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Julia Larsson olofsson
Julia Larsson olofsson