Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

”Lundaröv”

Då jag först hörde detta utryck av en bekant kunde jag inte låta bli att leende stanna upp och tänka efter.

Läser teologi just nu på 200% och en hel del stillasittande blir det. Såväl framför datorn skrivandes som bakom något skrivbord läsandes.

Och såsom god teolog citerande Skriften;
"Och för övrigt är utom detta att säga: Min son, låt varna dig! Ingen ände är på det myckna bokskrivandet, och mycket studerande gör kroppen trött." (Pred. 12:12)
går mina tankar till bristande fysisk aktivitet. Aktivitet som så gott emellanåt klarar tankar och skärper sinnet. Gör hela vår varelse pigg och i solens strålar och stundtals riktigt glad.
Guds skapelse och natur – en predikan i sig själv och ibland så god teologi som någonting annat.

En vishet tydligen som Salomon på 900-talet f.Kr hade klart för sig i runda tal cirka 3000 år innan vårt stillasittande. Vilket för övrigt vittnar om en hög kultur söderöver medan vi i norr...hmm...låt oss kanske byta ämne innan nordbon i oss rodnar.

Låt oss så kanske med viss möda men förhoppningsvis inte alltför stort besvär lämna de ingraverade avtrycken i stolsdynan och ta en sväng i parken eller omgivande område.

Jag misstänker nämligen att inte enbart blivande präster och studerande teologer kan råka ut för detta...utan stundtals även...präntande poeter.

Och låta skinkorna åter få arbeta mot en form av runda-löv istället för att som min bekant så visst påpekandes varnade för: Lunda-röv.




Fri vers av Regular
Läst 468 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-04-13 05:07



Bookmark and Share


  LassO
jag skriver en till "komm" ;=) angående just detta med röv, en man bytte namn till "Rudenlöv" men eftersom så många körde med "Ludenröv" så ansökte han om att få byta tillbaks.... ;=)
2010-04-18

  Regular
indeed, visa ord Lasso :-D
2010-04-13

    ej medlem längre
Ja, en nypa frisk luft skärper sinnena och ger kraft!
2010-04-13

  LassO
angående vishet så finns ju även: Ords 19:13 Ords 27:15 samt Pred 7:27
2010-04-13

  Blake
Men man får bäst inspiration av att vara ute och promenera! Själva renskrivningen därefter går kvickt, och den kan man göra på stående fot mot en vägg om man vill.
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular