Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fader Lögn


Du ljuger mig rätt i ansiktet

med dina lögner

smider du min undergång



du tror ingen hör och ingen vet

medan du solar dig

i andras nederlag -



skadan är redan skedd

men du känner ingen ånger

du njuter av din framgång.



genom lögner och svek

banar du din väg

gör verkligen sanningen dig svag?



du tror du är stor och stark

men innerst inne

är du egentligen

ett ensamt litet barn



som skriker efter uppmärksamhet

för du är så rädd

att tappa mark och tyna bort -



från andras misstag och felsteg

väver du ditt nät

som bara är stumpar utav garn



inte ser du heller tårarna

av ditt verk

och du skyr inga medel

för att göra din resa kort



du tänker bara på dig själv

och utnyttjar andra

för din egen bekvämliga komfort



håll dig långt borta ifrån mig

för du -

jag känner din sort



Skriven 2006-07-30 | Kristian Lind © 1999-2010




Fri vers (Prosapoesi) av Kristian Lind
Läst 374 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-15 01:07



Bookmark and Share


  Anders Perols
Starkt och väl skildrat
2010-04-18

  Amorina
Mycket fint skrivet, tycker jag!
2010-04-18

  Lasseman VIP
Ja den här gubben har man då träffat på en otaligt massa gånger, han finns lite överallt och i olika skepnader, tack för en bra skriven text, så lite applåder skall du ha..
2010-04-18

  Lisa Höglund
Verkligen berörande text... Wow, vilket sätt att behandla detta ämne på! Jag älskar den, speciellt slutet. Hur bra som helst!
2010-04-15

    Bodil Sandberg
jo det finns några slika såna däringa..fantastiskt bra skrivet
och starkt berörande det här!!
2010-04-15

  erkki
Den här figuren blir inte långlivad. Med det informationssamhälle som nu växer fram med stormsteg får lögnarna allt mindre chans. Vårt välstånd bygger på att vi kan lite på varandra.
Du har ett skönt patos i det du skriver. Lätt att tänka på 'Den girige'.
2010-04-15

  Junitvillingen
Grymt berörande text!! Läser och blir väldigt gripen på djupet, du formulerar dig så bra + att innehållet väcker egna minnen och tankar inom mig. Kram till dig, upplever en styrka hos dig som delar med dig av svåra minnen på detta vis!
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Lind
Kristian Lind