Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer ibland


Vi och våra kaos

Du
i en enda röra
framför mina fötter
och bakom ditt hjärta
ett fullständigt kaos
obevekligt och klart
på en och samma gång

Men vännen

jag kan inte längre
inte nu
inte sen
trots att du ber

Kaoset är ditt eget
kan aldrig bli mitt
även om jag ville det
vid någon punkt
jag önskade det
med mitt eget

Vi står inte
vi faller ej
vi bara ramlar isär
spruckna av år
eller av vår
vad det än var
det är inte längre
och det är inte vi

Bland våra spruckna jag
bland det som kan varit vi
oss, tillsammans
där är kaoset
men det är inte vårat
det är mitt, det är ditt

Och jag vill ha mitt kaos
för mig själv






Fri vers av Rumi
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-24 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rumi
Rumi