Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ibland tror jag att verklighet bara existerar för att poängtera fantasin...

Hur är dagsformen? … frågan fixerar luften som ett slag i magen…
fast inte på ett obehagligt sätt… nej, frågan själv är ju harmlös…

Men den får mig att stanna upp och invänta den väntade tanken…
… tyvärr kommer inte tanken och man börjar känna sig fånig.

Ja, ja… borde jag tänkt… Dagsformen… menar de känslan i nuet?
Just nu, idag… vid detta specifika ögonblick… tänker jag inte alls…

Nej, i mitt huvud hörs endast ett lågmält, surrande ljud…
som en viskning… fast utan ord… bzzzzzzzzzz

Så här i efterhand börjar jag undra om jag kanske är ett bi i verkligheten
och att den här köttiga kroppen, endast en fantasi…
… en ganska patetisk fantasi… om jag ska vara helt ärlig

Jag vill ju fantisera om mjuka ting och fåglar… lite moln och sånt tjafs…
… kanske en järv… undrar hur en järv ser ut?
Heh… tänk om man kunde bestämma själv vad som verkligen är…
Om man kunde vakna upp en morgon och plötsligt veta att jag är jag…
… och också precis den jag är är den jag tror mig själv vara

Ursäkta flummet… jag lallar vidare…

Frågan fick sitt svar tillslut… tror jag… Jo, det måste den ha fått…

Hur är dagsformen? Vad ska man säga?
Jo tack, den är finfin… lite fetlagd och egofixerad… urhuggen ur sten är man ju inte… jag är en köttbit formad till människa… eller en människa formad av sitt eget kött…

En människa ska väl inte vara någonting statiskt, någonting som är utan förändring… en duracellkanin utan avstängningsknapp…
Eller är det precis vad man ska vara?
En god samhällsmedborgare som sköter sitt eget och skiter i andra…
Går till jobbet, jobbar och går hem… Varje dag en kopia av den förra…

… tragiskt nog skulle det nog passa mig perfekt.
Eller, tragiskt? Vadå… Det kan ju alltid vara värre…
Man hade kunnat fötts utan ögonlock… det vore lite halvjobbigt…
… eller implodera… lite som en kul grej… poff liksom…
Fast… vore det verkligen "en kul grej"…
Min personliga insikt om vad som är "en kul grej" är lite icke-existerande just nu..

Jag tycker ordet "klafsa" låter riktigt, riktigt kul…
"Mikrobiologsperversion" likaså… fast det är nog inte ett riktigt ord…

Tänk vad många ord man kan använda för att säga ingenting… ingenting alls…

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-10 22:55



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
tacka vet jag grävlingar
2010-05-10

  elva12
Rolig och tänkvärd text.
2010-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen