Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggan av en människa


Det här är inte som det borde vara
vi är inte varandras kärlekar
Det vi ser är en skugga av vad vi borde se

Jag hatar den skuggan
jag vill att den ska vara full med färg och leenden
och jag gör mitt bästa för att inte vara suddig i kanterna

Din skugga rör sig inte
men den ser på mig
Det finns ingen blick
det är ju en skugga
Men den kallar på mig
för ingen annan kan se blicklöst på mig på det sättet

Toner förtrollar mig
och gör mig till den
som inte behöver höra om tankar och känslor
och den som flyger på en ostadig grund

Trots det är min själ inte fri
för jag vet att skuggan är någonting mer

Skuggor kan flyta ihop
men människor kan träffas




Fri vers (Fri form) av Elinsomalltid
Läst 453 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-22 12:21



Bookmark and Share


  Armo
Ingen kan vara det som andra förväntar sig och ingen kan vara den som man själv drömmer om.
Det är bara ett skuggspel alltihop men visst är det lockande få drömma, drömmar är många gånger vackrare än verkligheten.
Fin skildring och vackra formuleringar.
2012-01-08

  Aftonvännen
det är vad du vill

som att vilja hitta det där klara, riktiga

som kan få dig att andas ut

inte bara något som man kan tänka sig fram till

att du verkligen vill
2010-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Elinsomalltid
Elinsomalltid