Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har fått inspiration till den här dikten via Kim Larssons intressanta sida Eremonaut, där utrymme finns att diskutera kring poesi och andra kulturyttringar.


Iris and the pupil

Ögat är som hungrigast
på kvällen
se hur pupillen
glufsar dagens ljus.

Rast med viktig bio
rör sig åt sidorna
läser oskrivna rader
bakom ögats draperi.

Återgår till livets skola
lyssnar som en duktig elev
i skymundan
på första parkett.




Fri vers av Lynx
Läst 392 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-07 16:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lynx