Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag känner mig konstig. Varför tittar folk som att jag gjort något ?


Ärr

Lutar huvudet mot glaset
För att senare döda mig själv
Kreativiteten når inte fram
Till människan den ska bevisa något för

Att jag blivit bättre
Och klokare, och mer ordningssam
Och slutat bråka, inga sena nätter
Jag äter ju till och med regelbundet
Jag låtsas och låtsas ock skrattar och skrattar och är så jävla

lycklig (min lilla lögn) att jag skulle kunna döda mig själv
Men det ska jag ju
För du märker ju inte vilken fin människa
Som jag har förvandlats till
Så jag kan lika gärna
Döda mig själv
Långsamt

Så du kanske, kanske hinner rädda mig
Från allt det onda som så många gånger förr
Och vi kan låtsas att jag mår bra
Och att jag inte försökte döda mig själv
För att du hann i tid




Fri vers av den ensamma kycklingen
Läst 551 gånger
Publicerad 2005-11-14 19:01



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Ordflödet förmedlar med smärtsam tydlig beröring någonting som jag innerligt inte önskar sammanfaller med skrivarjagets verklighet ...
Vet att det inte är någon större tröst att veta att det är allt för många som känner igen sig själva och det de känner när de läser dina ord ...
2005-11-16

  Propella
Vilken stark text!

Dessa rader är fenomenala:

"Kreativiteten når inte fram
Till människan den ska bevisa något för"
2005-11-14
  > Nästa text
< Föregående

den ensamma kycklingen
den ensamma kycklingen