Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnföda

Jag samlar stjärnor och
äter upp dem
smakrika färgsprakande som
gudarnas tomtebloss och
lysvirvlande mäktiga

andas stjärnljus ut i
novembernatten
tuggar små nebulosor
kittlande, rullande på tungan
skrattstormar

Jag sväljer en stjärna till
(en supernova)
och spränger
inifrån

mitt lagom




Fri vers av Tvillingsyster
Läst 821 gånger
Publicerad 2005-11-15 09:01



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
Ja!!! Strålande. Bokmärkes. Bravo. Vilken underbart passionerad dikt, och handling :-)
2006-12-30

  desperado
En härlig dikt! Tyckte särskilt om slutet " och spränger innifrån mitt lagom" .
2005-12-12

  Rublev
helt underbar! :) tack!
2005-12-09

    Roger Magnusson
Härlig dikt, fantastiskt språk!
2005-12-01

  Propella
Oj så vackert!

"andas stjärnljus ut i
novembernatten
tuggar små nebulosor
kittlande, rullande på tungan
skrattstormar"

Jag är mållös.
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Tvillingsyster
Tvillingsyster