Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fabulerar bara. Det här handlar inte -nödvändigtvis- om mig. Påbörjad för flera år sedan och äntligen avslutad i januari 2014.


Smygrebellens andliga kris

Min guru, min mentor, tack för din tid
Du har visat mig hur jag når invärtes frid
Och behärskar var vibb som jag känner
Du har lärt mig att leva asketiskt och strikt
Och att sträva att undvika själslig konflikt
- Men nu har jag en fråga som bränner
Jag behöver din ledning, ja, jag bönar och tigger
Min dubbelnatur ger mig samvetsstress
För musiken som nu på min skivtallrik ligger
Känns knappast förenlig med mindfulness
Du vet, jag kontemplerar för att inte gå itu
Men jag blir rastlös om allting ska gå i långsam lunk
Så jag bekänner mina laster, och så frågar jag dig nu:
Får man dålig karma om man lyssnar på punk?

Min guru, min mentor, du lärde mig lugn
Jag har bakats i självbehärskningens ugn
Men nu sitter jag här och funderar
De här låtarna andas moraliskt förfall
Och tonen i texten är cynisk och kall
- Men musiken i sig attraherar...!
Jag behöver din ledning, din syn på det här
Min dubbelnatur ger mig samvetsstress
För musiken som nu genom stillheten skär
Känns knappast förenlig med mindfulness
Du vet, jag kontemplerar för att inte gå itu
Men innan jag tar steget och viger mig till munk
Vill jag bekänna mina laster, och så frågar jag dig nu:
Får man dålig karma om man lyssnar på punk?

Min guru, min mentor, jag behöver ditt råd
Och önskar jag inte förbrukar din nåd
För jag kan tänka du ogillar detta...
Att jag dansat i lönndom och visat min brist
Till toner av någon rigid anarkist
Som besjunger sitt uppror med hetta
Jag behöver din ledning, någon vis kommentar
Min dubbelnatur ger mig samvetsstress
För musiken som stundom blev känslornas svar
Känns knappast förenlig med mindfulness
Du vet, jag kontemplerar för att inte gå itu
Men innan jag tar avstånd från vår samtids dunkadunk
Vill jag bekänna mina laster, och så frågar jag dig nu:
Får man dålig karma om man lyssnar på punk?




Fri vers av Effell
Läst 254 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-05-29 23:00



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Klapprar med tänder, tassar o viftar min mentala svans... Tyckte visan var en smula omusikalisk om äm idealisk.
2017-05-08

    ej medlem längre
Schyst :) För mig är det heavy metal som ger livsenergi ... knappast dålig karma va?
2014-05-30

  axveronika
Haha, underbar. En klockren punktext
2014-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell