Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under fundering och redigering


Utomjordingar... Vad är vi ? Vad är gud ?

Vi lever i en ny värld och med tiden konstant nyare medvetande
Lyckades skapa något utifrån alla våra fantasier

Inget nytt

För när vi igenom hela vår historia
Har en del sökt sig till Gud när de sett emot himlen
Andra trott på vetenskap när de finner svar utifrån naturer
Andra på de båda tingen och lyckas forma dem till ett

Se hur vi lyckades
Atomer som vi lätt klyver idag
Ansågs som en omöjlighet en gång i tiden eller inte ens existensbar
Tro mig du hade ansågs som galen i vilken del av tron du hade funnits i för ett århundrande sedan

Historier om diskar på himlen har tolkats sen grottmålningarnas tid
Så fråga dig själv vem är egentligen Gud ?
Är det en människa eller vår skapare ?
Eller är Gud naturen och Galaxer utifrån vårat eget medvetande ?

Om vi nu idag kan konstantera att jorden enbart är liten som en atom i rymden
Har vi då ett storhetsvansinne om att vi är ensamma att härska
Och i en så stor värld vi inte ens har utforskat
Tror vi att vi är de enda som kan göra det vi gjort och är på väg att göra




Fri vers av Christopher Constantinos Bernardi
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-06 17:27



Bookmark and Share


  The Stargazer
Det här var mycket intressant och tankeväckande. Sånna här funderingar snurrar ofta i mitt huvud och du sätter ord på dem så bra här. Särskilt sista stycket - där du nämner människans storhetsvansinne, att vi tror att vi är så ensamma och speciella - är helt klockrent.
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Christopher Constantinos Bernardi
Christopher Constantinos Bernardi