Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Clownens elegi

Så släck de falska ljus
och sakta fäll ridån.
Riv denna spökkuliss
och ta mig härifrån.

Som töcken tycks mig allt
och skuggor min publik.
Jag river bort min mask
och ger mitt kvävda skrik.

Så släck de falska ljus
och ge en stund av nåd.
Jag längtar tystnad nu,
så ge en stum applåd.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 570 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2010-07-08 10:06



Bookmark and Share


  Maria T
Mycket vacker poesi
Ja visst längtar man till
tystnaden ibland
2010-08-05

  Caprice! VIP
Ack, här på denna sajten
ges faktiskt stum applåd
Om livlig än är fajten
vi underställs en kod...

Av skildringen av clownen
och dennes elegi
får pannan icke frownen
men du min sympati!


Underbar dikt, Erik!
2010-07-14

  Yvonne
Här fångar du känslan fint. Och rytmen flyter perfekt som alltid.
2010-07-11

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Går rakt in i hjärtat
Tack för fin läsning
2010-07-11

    ej medlem längre
Jag kan bara hålla med alla här nedan att du har lyckats att fånga känslan av clownens värld på ett förträffligt sätt. Dina rim är som alltid förträffliga.
Mycket snyggt Erik!
2010-07-09

    papillon
Mmm - clownen, ett oemotståndligt motiv för både författare, filmare och bildkonstnärer. Här är han skickligt utnyttjad av en författare som förmår att hantera bunden vers som förstärker elegins vemod. Applåd!
2010-07-08

    Bodil Sandberg
Formidabelt snyggt Erik!
så väl du fångar bilden
och den vanmäktiga känslan

Som töcken tycks mig allt
och skuggor min publik.
Jag river bort min mask
och ger mitt kvävda skrik.

enormt fint och med superbt flyt!
applause
2010-07-08

  Lavinia Röd
Det här är bland det bästa jag läst av dig! Naket och känsloladdat. Fantastiskt skrivet!
2010-07-08

  amber
Läckert!
2010-07-08

  walborg
Clownens privata insida - övergivenheten?
2010-07-08

  Knickedick
tyvärr du får nog ha masken kvar.
Ingen vill egentligen vet vem som är bakom
2010-07-08

  firefire
du får en tyst applåd av mig här,för din väl skildrade text om clownens liv bakom kulisserna..skulle kunna vara vem som helst av oss...mycket bra skrivet och rimmat...
2010-07-08

  Bibbi VIP
"En stum applåd!"
2010-07-08

  Daniel_78 VIP
Finns det något hemskare eller kanske ledsammare är en clown utan smink
2010-07-08

  Kjell A. H Lundin
Sorg är glädjens mellanrum!

Och ibland behöver man stanna…
Applåderar dig med lovikkavantar
...kan du då stanna här?
2010-07-08

    Saulus
Vackert!
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L