Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En röd klänning


Du är som den där röda klänningen
i Fifth Avenues Shoe Repairs showroom

Jag kan inte låta bli att stanna

titta

en andra gång i butikfönstret
när jag går förbi sent om kvällen

Jag kan inte bestämma mig
om den är något för mig

men hoppas ändå
varje gång jag passerar

att den ska finnas kvar

vad är denna längtan, denna åtrå
som gör att jag mjuknar
som en kissekatt
hittar en flaska söt mjölk i en vrå

snälla verklighet,
kom och hämta mig

för jag tror inte denna kärlek
är menad för dig




Fri vers (Modernistisk dikt) av Plumflower
Läst 359 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-14 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Plumflower