Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väskinde kyrkogård

På denna stilla kyrkogård
jag läser dessa kända namn
som står här vård vid vård.
Det här är resans sista hamn.

Och jag behöver bara blunda
att känna allt som var.
Här vilar Karl-Emil, farfars far,
mjölnarn i Lummelunda.

Här har jag gått så mången gång förut,
en gäst som går i minnens spår.
Här vilar farfars syskon, Ingrid och Rut,
som dog i sina sjuttonde år.

Och glömda gravar finns likväl
som inga minnen höra till.
De rör en särskild sträng i min själ
ty de bär förgängelsens sigill.

Var sommar går jag här med far
och han berättar om allt som var.
Så skall ock jag i avlägsna dar -
berätta allt för mina barn
att minnas de som ej är kvar.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 515 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-07-23 12:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin, bra format
kan kallas gravallvarlig?
2010-11-26

  walborg
Väldigt gott att läsa - det känns gott att minnas de sina och att ha någon att berätta för också.
2010-08-07

  Maria T
Jag har gått med min
mamma på hennes
kyrkogård.
Och hon berättade
2010-08-05

    snöö
Precis en sådan kyrkogård har även jag att gå till tillsammans med min mamma, varenda ord i din dikt känns igen. Fint diktat och härligt att du som oftast väljer att rimma.
2010-07-27

    Bodil Sandberg
Jättefint Erik du fångar den lite dämpade stämningen så bra och just att du har namn med i dikten gör det hela vackert och personligt
och slutet ..
Så skall ock jag i avlägsna dar -
berätta allt för mina barn
att minnas de som ej är kvar...enormt fint!!
2010-07-26

  Caprice! VIP
Så är det. De döda lever i våra minnen. Kan inte låta bli att undra över flickorna som gick bort i så unga år...
Svårmodig men finstämd dikt.
2010-07-24

    ej medlem längre
Väldigt fint formulerat!
2010-07-23

    ej medlem längre
Att känna till sin egen historia är viktiga rötter som man förutan känner sig halv. Jag vet...
Ännu en förträfflig rimdikt från dig Erik! Och denna med sitt fina budskap stannar kvar hos mig:)
2010-07-23

  Paedur
Man känner en närhet till det förgångna som om en gammal visa spelade. Det ligger ett lugnt svårmod över detta men samtidigt en trygget i att tradition ger trygghet mot det okända som väntar.
2010-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L