Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sedan blir det vinter igen

jag ska baka kakor utav drömmar
och av sand
här där strandgräset nuddar molnen

såhär slår tårna rot
i klipporna likt solvarma russin
lika bruna och barnsligt glada

händerna kan som ungarnas
hinkar och spadar
leka sagor
bygga torn att ha utkik från

 

därute ler det välvande
böljande vattnet sitt skratt
rakt upp i himmelen
rider solen på en våg


när allt sedan ebbar ut
är jag bara en ynklig liten tår

ett litet stänk
i havets ögonvrå

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 332 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-07-25 00:10



Bookmark and Share


  Gunnel André VIP
En barnsligt vuxen reflexion över det stora i att vara ett sandkorn i universum. Tjusigt!
2010-07-26

  Elaine.S VIP
Vi är kanske bara små stänk...men vi får finnas nu och vi kan minnas, din dikt kan man läsa igen i vinter om kylan blir för hård, den är sommarfin och lekfull.
2010-07-25

  Max Poisé VIP
Väl avstämd och vacker
2010-07-25

  Yrre VIP
Mycket vackra ord, helt underbar!
2010-07-25

  vera gade VIP
en metafor jag tar till mig: "en liten tår i havets ögonvrå"- det lilla i det stora, där vill jag vara...
2010-07-25

  Caprice! VIP
Människa, ska du ha vinter i rubriken så här års??
Den kommer nog ändå...
Men dikten är ljuvlig, väcker en del minnen av olika slag. Tack!
2010-07-25

  Monika A Mirsch VIP
du för mig längs en strand i sanden mot havets ögonvrå - glädjen spritter i tårna - jag sällar mig till vinterväntarna - genomskinlig är din känsla din dikt
2010-07-25

  Catharina Edin
Vilka härliga bilder du målar upp! Låter som en ganska skön sommar.
2010-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren