Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
so ett sprött grässtrå står jag och vajar för vinden


livets rytm


jag vajar i vindens nyckfulla rytm
som aldrig i förväg talar om i vilken takt
åt vilket håll
hur mycket
hur länge

jag kan längta efter en svag bris
eller en frisk vind
som ska vagga mig fram

men vinden blåser
dit den vill
i sin takt

taktfast ibland
i otakt
i takt




Fri vers av Dito VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-04 13:05



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ja, inte illa plitat så
med taktfast rytrm och rader så
ger du en som läser
delar av innehåll åt
det som finns i diktens
budskap


Men först delen kan behållas, i alla fall bör du ha med "takt"i den, då du även avslutar dikten med ordet "takt"

Eventuellt kan du skippa "åt vilket håll
hur mycket
hur länge"
2010-08-04

  Daniel_78 VIP
jag tycker om dikten,

jag kan tycka att de två första raderna är lite överflödiga och att man som läsare skulle kunna kastas in redan i stycke två.

jag tycker om slutet

taktfast ibland
i otakt
i takt
2010-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Dito
Dito VIP