Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag blir så arg när jag pratar med alla tjejer som inte inser hur bra dom är, utan att försöka vara något sorts ideal för samhället.


Barbiesmal för dagen


Vem vill vara småfet för dagen
lek råsnygg,
kom igen, håll in magen
synd Barbie, jag är redan upptagen
med att äta min goda feta mat
kalla mig lat, men jag är bara gatusmart

att vara inne med allt
vara cool och ha allt sånt som är ballt
bli accepterad, vara helt sådär
som andra, önskar
vahetere som dom sa
Barbie- het

du tror ingen ser, dig, men choklad är alltid fet
vill du synas, istället
sluta vara fel, utanför och låtsas- fet
låren blir tjocka i förtid
på kinden, hänger lösa trådar
av torkad tår som prövotid
du tror att ordet smalt
ekar i takt med ordet svalt

dumma gester, flockar fler gäster
fördubbla eller minimera
risken finns att dividera, kilo hit kilo dit
låsa in, rycka ut, en nagel, titt ut
blåsa varmt i nacken, slå ut tänder med tanken

nödstopp, bromsa jag har inte tid
det finns andra som kan förpesta ditt liv
här suddas sucken ut bland damm
där breddas tankar som en tyrann

du är ensam, när du tror att ordet
bli smal, kommer låta dig vara, om så bara för en dag
brutalt väga dig utan en för stor decimal
du kommer sluta som ett telefonsamtal,
på en vårdcentral,
om igen, fel ordval

man borde kalla dig normal,
en vikt som är av original,
ett ord som är smalt, smalast smalna av
ett begrepp du inte längre kan hantera
tills du måste börja omprioritera
för att åter igen kunna fungera
för allt du ville var att kunna attrahera
du ville vara en Barbie som alla vill va
men allt du blev,
var en spinkig bimbo,
som alla tillslut gratis kunde ta




Fri vers av annamaria
Läst 506 gånger
Publicerad 2005-11-27 12:06



Bookmark and Share


    äpple
känns som en låt text... typ hiphop/rap :P
bra var det i alla fall
2005-12-07
  > Nästa text
< Föregående

annamaria
annamaria