Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Virvlingar


Det virvlar isfrusna vattenstänk
innanför och utanför ögats fönster
Drar man upp rullgardinen helt bränner detta pisk hinnan
Blinkar man blott blir allting mer diffust än behövligt
Att se sanningen i vitögat
är som en injektionsnål i hjärtat
Antingen vid in eller utdragning
Snärjelse eller befrielse
Fast i mina vitögon fastnar och förevigas minsta flarn till pansarsjok
Ogenomträngligt
Det hjälper inte med receptbelagda ögondroppar för att vidga pupillerna
Det måste finnas en blockering bakom den gula fläcken
Den där körteln som är förbunden med hjärteroten
Den som ser och känner samtidigt

Kanhända är min fläck svart

fastän jag vill den röd

Gult mot orange
är enligt österländsk visdomsfilosofi insiktens kulör
Mina erfarenheter
borde gjort mig mer orange i seendet än solen
I förhållandet till dig dig
beter jag mig jävligt

ljusblått




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 641 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2005-11-28 12:05



Bookmark and Share


    Fredrik Söderberg
Jag är fullkomligt lyrisk över din dikt. Jag är också helt förstummad över den fantastiska beskrivningen om "att se sanningen i vitögat är som en injektionsnål i hjärtat". Vill gärna ha denna som favorit.
2005-11-30

  sol
guuud så skitsnyggt! en härlig resa med ett fantastiskt slut. gillar stort!
2005-11-29

    Regina E
Så mycket att läsa i den här, så många fina rader, färger och bilder, så väl sammanhållet runt ögat. "att se sanningen i vitögat, är som en injektionesnål i hjärtat"- mycket starkt och jag älskar ditt ljusblåa avslut.
2005-11-29

  Propella
Måla med ord fick precis en ny innebörd för mig. Den här texten gör mig snurrig, på ett högst angenämt sätt.
2005-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg