Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

100 ord: Barnet

Det sista barnet föddes i Salzburg den 14 januari år 2134.
Det var en stor händelse och flera TV-team hade samlats för att föreviga skeendet i direktsändning. Upphetsade reportrar flockades som gamar kring den utmattade modern, och frågorna haglade i luften. Hur känns det? Gör det ont? Ska du namnge det?
De Tio Korporationerna som sedan länge tagit patent på samtliga gener låg i en bitter process om vem som hade rätt till barnet. Till sist nåddes dock en kompromiss som samtliga parter var nöjda med, och när barnet var fött styckades det upp och delades ut rättvist.
p>




Prosa (Novell) av Roger Magnusson
Läst 361 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-28 16:58



Bookmark and Share


  Lola
Aaaah! Surrealism OCH sci-fi (typ) - du är nog min nya hjälte! - dessutom i dogma-style. Min herre imponerar.
2005-12-01

  sol
ja, riktigt ruggigt!
2005-11-29

  madinsane
otäckt. men jäkligt snyggt.
du trixar till dina 100 ord på bästa sätt.
2005-11-29

  AC
Ruggigt bra. :-)
2005-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Roger Magnusson