Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snart november

min novemberkaktus slår snart ut,
ögonen vilar på de små röda knopparna
rod stewart smeker mitt öra
tankarna ligger lite som i dvala
slumrande för stunden mot mitten

jag väcks av den övervintrade flugans surr
mina ögon följer den där den irrar runt i rummet
till slut sätter den sig i fönsterkarmens vrå
min blick faller på de mindre lottade flugorna,
de som infångats där mellan fönsterrutorna
och dött av syrebrist

det har börjat skymma ute, känner mig lite frusen
jag tar ett par vedträn av den nyhuggna veden,  
tänder i kaminen och följer sedan det sprakande ljud
som  får fäste inom mig
dagens bilder dansar i eldslågorna...

                                   &

i dag har jag iordningställt det lilla fågelboet inför vintern
sparvar och talgoxar pickar i sig av fågelmaten
jag småler åt deras iver att få fylla sina magar
skatan försöker komma åt men når inte riktigt
måste komma ihåg att lägga ut bröd bakom vedboden
alla ska ha sin beskärda del

marken är täckt av nedfallna löv i härliga färger
solen värmer skönt där jag går
det tar en timme att kratta ihop dem i små högar
jag täcker blomrabatterna med löven

katten kommer och stryker sig mot mina ben
den följer med mig in för att få i sig lite mat,
rullar sedan ihop sig till ett svart nystan i soffhörnet
jag går ut till min man som i förrådet hämtat presseningen,
trädgårdsmöblerna ska täckas för vintern
vi hjälps åt tills allt är ordentligt övertäckt

båda är vi rätt nöjda med våra bestyr för dagen
vi går in och jag sätter på eftermiddagskaffet
under vårt kaffedrickande där vid köksbordet 
faller mina ögon på den snart nedvissnade pelargonen
inser att det snart är dags att sätta ut den
i tvättstugefönstret
där brukar den stå i ide tills våren kommer

                                  &

mörkret har nu fallit, lamporna är tända
krupen upp i soffhörnet, där framför brasan 
blir jag försjunken i tankar om dagen och de kommande...

får inte glömma att ställa om klockan till vintertid
skönt att djuren har fått sitt för dagen 
är glad att trädgård och blomkrukor 
är iordningställt  inför den annalkande vintern

                                   
                                   &

då elden ännu glöder och sänder ut sin värme, 
kryper jag ner under duntäcket
katten ligger inrullad vid fotänden
allt läggs nu på sparlåga, för både människor och djur
och nu går vi in i november månad 




Övriga genrer av Rosen VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-31 16:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint du målar dina ord till
en vacker tavla där jag kan
se allt som händer när oktober
blir november, underbar läsning
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP