Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktens sista strof - \"den som lever får se\" skrattade min mamma åt, och sa: Nej den som dör får se... Vad hon nu menade med de?


Döden dö och livet lev

Dörren i änden på livets korridor
den dörren vill jag inte ännu...
Om någonsin...

Finns det inte en hiss åt andra hållet?
eller en sådan där omöjlig Röjterswärdstrappa
som går ner fasst den går upp
eller en sista blick i spegelns
återkastande av svunnen tid
tills jag sitter där på golvet
och jållrar med blicken på min mor
och hela livet framför mina fötter

alla möten kvar
skälvande av lycklig brunst
och ömhet kärlek..

Finns inte lite tid kvar
att leva kärlek?
Älska?
Vara hel i själamötet
utan tid och hopplös insikt
att dörren redan öpppen står
väntande på vinterns sömn
som med sin kalla andning
blåser ljuset ut.

Sedan är det slut,,,
eller mera hoppfullt,
början på nått nytt...

Den som lever får se;-)




Fri vers av Bizon
Läst 400 gånger
Publicerad 2005-12-03 19:59



Bookmark and Share


  frig
den här var mysigt, underbart lycklig fantastisk (jag beundras av min egen formulering :p)
stycket när jaget sitter på golvet, gav mig både rysningar och framkallade ett "mmm". Anledningen till att den "bara" får en fyra är för att det fanns ett par brott mot "skrivreglerna" t.ex. två punkter istället för en eller två. En mycket larvig grej att haka upp sig på, men jag är också ganska larvig

Innehållet och orden var i alla fall ljuvliga
2005-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Bizon
Bizon