Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avsked till en vän

Det är dags att lämna av,
lägga ut från nattlig strand.
Fara över öppet hav
tills du når ett morgonland.

Dit där mökret inte når
ska du famnas av ett ljus.
Sedan leder alla spår
från ditt glömda ödehus.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 1191 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2010-12-11 14:22



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Vemodigt vacker ...
2011-01-25

  Bibbi VIP
Ljuvligaste skönhet.
2010-12-30

  teaterapa
Otroligt fin, den var lite sorlig men med hopp i sig. Jag gillade att det rimade. :)
2010-12-13

  sommarmoln
Så vacker och berörande...
2010-12-13

  AnnKrstd
Vackert och nästan lite skört men mest ändå fullt av ömhet.
2010-12-13

  Anna*
Vemodsvacker text! Snyggt slut nu!
2010-12-13

  J P
Vemodigt vackert, precis i min smak.
Tack
2010-12-13

  lodjuret/seglare VIP
en mye fin text, men det där med 'öde ödehus' är väl ändå litet av tårta på tårta?
2010-12-12

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Gripande med känsla
och fint flyt. Du ger
mig fantastiska bilder
2010-12-11

  Daniel_78 VIP
Nattlig strand
Öppet hav
Öde hus

Stora ord och stora ting.
Jag tycker de bra fyller upp en liten (i omfång) dikt.

Spåren leder vidare. Det är vi som har lämnats kvar.
Ett vackert avsked.
2010-12-11

    Loffe
Replik på “BetweenTheLines” kommentar ->

Jag ser inget skäl att uppleva det raskt hopskrivet. Känslan finns där och jag tycker att utfyllnader tenderar göra dikten alltför högtravande. Relativt enkel men fortfarande känslomässigt formulerad.
2010-12-11

    Loffe
Sagolikt vackert formulerat, som vanligt!
Ofrivilligt går mina tankar till min morfar som gick bort i veckan.

När jag skriver på vers tänker jag en hel del på rytmen - anar det samma hos dig. För mig är takten jätteviktig i en dikt på rim. Hur som helst så gillar jag starkt dina dikter!

Tack för att jag fick läsa.

// Olof
2010-12-11

    BetweenTheLines
du är skicklig i din verskonst,men detta känns lite raskt hopskrivet,som kan vässas,kanske med ord som tid klocka,jag spånar raskt här,sista raden öde ödehus blir dubbel,ödehus är ju redan öde,jaja bara mitt snabbtycke här..
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L