Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ny tid




Snart klingar nyårsklockan
med en ton av glädje

om du lyssnar noga
ska du höra
tonen av förhoppning
om bättre dagar

om tillförsikt
inför det nya året
som gryr

den ringer frid
till trötta sinnen

viskar löften

andas hoppets tid

ringer ut de
grusade hoppen

sveken
och drömmen
som gick fel

ringer in
en ny tid

en tid av liv
som strävsamt
ska levas

en vår som ska smeka
med ljumma vindar

nya drömmar
nytt hopp

Ja
låt det gamla
ringas ut

och ring
till våra sinnen

en ny tid

där ingen förföljs
och ingen slår

en ny tid

där kärleken rår





Fri vers av Michaela Dutius
Läst 368 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-12-31 18:14



Bookmark and Share


  Maria T
En dikt son ringer in
frid, löften, hopp
2011-01-01

  anits VIP
Vackra rader med en fin önskan
hoppas det kan bli så
2011-01-01

  Annette Andersson
Vackra rader med stort innehåll som jag hoppas och tror ska bli sant. Bra flyt och rytm i texten!
2011-01-01

  Vilsen Annette-hittar vägen
Vackra rader och tankar att starta det nya året med. Tack !
2011-01-01

  Anna*
Strålande vacker önskan och jag svarar med: må det bli så! Applåder och årets första bokmärke
2011-01-01

  Karin Rosberg
Åh, denna gillade jag!! så fin.....tack!
2011-01-01

    ej medlem längre
Imperativum
Michaela
Dutiusium!

:-)
2010-12-31

    ej medlem längre
Vackra rader med vacker önskan!
2010-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius