Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oljemålning målad 2003 till dikten som jag skrev något år  innan. Tavlan är den första jag gjorde till någon av mina dikter




Glädjespår


Om du sitter där med en kritvit blus
tryggt inlåst i ditt bekväma hus
med känsla av olust att smutsig bli
så snabbt kan då lyckan gå dig förbi

För lyckan kan hittas i så många ting
helt enkla som ständigt finns runtomkring

 

 

Som att vända jordens mörka mylla
låta doften ditt sinne få fylla
eller vila en stund på solvarm äng
där tusende örter bäddar din säng

 

Tänk i stället att de fläckar du får
är lyckan som lämnar små glädjespår

 

/Annika Strömberg




Fri vers av •AW•
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-01-07 15:38



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fina ord om detta svåra att våga leva även om livet stundtals gör ont, bilden förstärker känslan i dina ord.
2011-01-08
  > Nästa text
< Föregående

•AW•
•AW•