Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satte på Sibelius andra symfoni och skrev...det var kvällen före 11 september 2001.


Apokalyps



Seglar på ett stort vatten
mjuka dyning

grådimma lyfter
lyfts av osynliga händer

nytt ljus
där
en strand tar form

silverstim lotsar farkosten

allt
lägger sig.

Vänta dig ingen nåd här
bultande hjärta
kärleken försvann
länge sedan
från dessa trakter.

Men havet ger en dag igen
sina döda
osynliga händer lyfter dem
likt dimma lätt
så lätt
ur avgrundsdjupen.

Ny himmel och ny jord
ingen omöjlighet
skapelseakt i sin början

osynliga händer
vilar ännu inte
kan när som helst
knytas i vrede eller
lyfta dimmor och döda.

Segla vidare
stolta farkost
tveka inte
dimmorna har lyft
allt är liv
bara LIV.




Fri vers av Ingrid Nilsson
Läst 297 gånger
Publicerad 2005-12-08 19:47



Bookmark and Share


  Linda A
Verkligen märktig och gripande.
Det lämnar en känsla av oändlighet.
Skrämmande vad man kan ana.
2005-12-11

  rebecca d VIP
mycket vacker. Storslagen. Sakpelsen. Födelsen. Återlösningen. När allt blir nytt...
nytt ljus
där
en strand tar form

silverstim lotsar farkosten

Men havet ger en dag igen
sina döda

lämnar en speciell stämning
2005-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Nilsson
Ingrid Nilsson