Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kunskap - utvik II (talande stenar)


Barn som växer upp

och lär sig tala

lär sig egentligen

inte tala

utan talet fanns

redan där,

det behöver

endast väckas

genom igenkännande

mellan det som är

och det som önskas.


Den lilla stenen

som barnet passerar

när första "mamma" sägs

kan till synes

inte ha något

att göra med barnets tal

kanske aldrig själv talar

men den kan likväl

bära på omistlig del

av barnets förmåga

till igenkännandet

av talet i sig,

bära lika del

i barnets första uttal

av "mamma".










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ari Viklund
Läst 294 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-01-15 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ari Viklund
Ari Viklund