Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En redigerad repris ifrån arkivet


Jag torkar bort svetten från pannan

Så otroligt varmt det är här, för solen skiner på ifrån en klarblå himmel
Och här står jag och svettas som om jag stod i duschen
Och det tycks inte spela någon roll vad jag än gör, för jag svettas så otroligt mycket att jag till och med känner min egen odör
Och det luktar inte gott kan jag lova, när jag praktiskt taget bara rinner bort

Ja, det räcker med att jag står och tänker, så svettas jag, så det stänker
Varmblodiga jag
För fryser gör jag nästan aldrig, vilket iför sig är bra
Men ibland kan det faktiskt vara jobbigt att alltid vara lika blöt som ett hav
för då måste jag bada eller duscha och byta kläder
flera gånger varje dag
bara för att ha en liten chans att kunna känna mig riktigt glad

När mina fötter börjar simma i skorna, ja, då är det dags att jag tar av mig strumporna
för även mina tår måste få andas ibland och få luft
Ja, och jag vet att de kan lukta ganska så illa då, det känns riktigt tufft
för då är det alltid någon som behagar att klaga
då de ger mig en liten knuff

Nä, det spelar i stort sätt inte någon roll vad jag än gör
för svettas lär jag göra ändå
Så det lär jag få leva med ända tills den dag jag dör
Ja, det bara är så
Och jag har fått ärva ifrån farsan, så vitt jag förstår

Så otroligt varmt det är här

Ken Cassel
22/11-06.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 361 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-17 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel