Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inlägg på min blogg angående nya förslaget om att förlag ska få överta ansvaret av författares böcker. http://katarinaonils.wordpress.com/


Nejnejnej till nytt förslag!

Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen när jag slog upp tidningen i morse. Ska förlagen få ta över innehållsansvaret av böckerna som författarna skrivit? Då kommer ju förlagen stoppa viktig litteratur att gå ut till läsarna. Min första reaktion redan vid titelrubriken var genast: Förlagen ska inte få överta innehållsansvaret av författarens bok. (Se nyhetsartikel på DN.se, här) Det är en galen idé på väg mot [CENSUR] och andra tokigheter i vårt fina, yttrandefria land.

Uppsala, för att ta ett exempel, arbetar föredömligt för att utvisade författare från andra länder ska kunna få en fristad och verka fritt för litteraturen där under ett år, med ansökan om ytterligare ett års förlängning om författaren så önskar. Sverige värnar nämligen fint för yttrandefrihet och en bred, även utmanande utgivning av prosa, poesi och facklitteratur. Det är nödvändigt och viktigt för att kunna möta vardagen, samhället och omvärlden, och förslaget om att ge förlagen innehållsansvar kommer bara skapa hinder för frihet och mångfald i debatten. Förlagen kommer då tveka över kontroversiell litteratur och tacka nej till viktiga titlar som behöver komma in i den allmänna debatten.

Det här är ett bakåtsträvande förslag som inte bör gå igenom. Låt författarna försätta vara ansvariga för det de skriver – annat vore befängt.

Katarina O'Nils [2011-02-10, 11.40]

Se även på: http://katarinaonils.wordpress.com/




Övriga genrer (Essä/Recension) av Katarina O´Nils Franke
Läst 382 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-10 11:44



Bookmark and Share


  underbar
e hel imponerad utav dina texter!
=)
2011-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Vägen mot diktatur är utstakad.
2011-02-10

  Anna Maris
Helt rätt!
2011-02-10

    papillon
Håller med!!!
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Katarina O´Nils Franke
Katarina O´Nils Franke