Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet på en juridisk avdelning och dess djupare mening


Livets mening

På många sätt är mitt arbete som nån slags avancerad sudoku. Det är stimulerande och utmanande men helt utan egentlig mening. I förlängningen, i det stora sammanhanget, har antagligen en juridisk avdelning på en större bank någon form av existensberättigande. Men denna torde vara i det närmaste omöjlig att uppfatta för oss närmast inblandade, vi som fyller våra tisdagar och onsdagar med myriader av små detaljer. Formuleringar, paragrafer, skrivelser, förhandlingar och olika sakliga och personliga omständigheter… Dock, precis som ett löst sudoku ger en avklarad uppgift en tillfredsställelse som ger en känsla av mening. I sällsynta fall kan ett väl genomfört värv till och med göra en medmänniska (chef) glad. På det sättet är arbetet faktiskt överlägset enkla tankenötter.




Prosa (100-ordare) av Peter Dickson
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-18 22:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Dickson
Peter Dickson